Sterke fairtradebanden in achtergestelde regio
Fairtradehoning van biologische koffievelden
129 leden van Maya Vinic zijn naast biologische koffieteler ook imker. Hun bijenkasten plaatsen ze grotendeels tussen de koffiestruiken. De bijen maken de honing dus vooral van de nectar uit koffiebloesems. Het resultaat is een zoete en romige fairtradehoning. Biologisch gecertificeerd en van hoge kwaliteit bovendien.
Door de klimaatverandering variëren de bloeiperiodes steeds vaker. Dat maakt het jaar na jaar moeilijker om de gebruikelijke hoeveelheid honing te oogsten. Een stevige uitdaging voor de boeren, die belangrijke inkomsten dreigen te verliezen. Gelukkig combineren ze de honingproductie met koffieteelt. Ook baten ze een gezellige koffiebar uit in het toeristische stadje San Cristóbal de las Casas.
We hebben er altijd een punt van gemaakt om producten van hoge kwaliteit aan te bieden. Voor een product dat door ons met zorg gemaakt is, betaalt de klant met plezier een correcte prijs.
Ana Maria, imker van Maya Vinic
Maya Vinic & Oxfam
Bij Oxfam-Wereldwinkels proef je deze Mexicaanse biohoning sinds 2018 puur, in artisanale speculoos of in malse honingkoek.