Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Rijst met palmharten, Tom Kha-puree en slaatje van jonge spinazie

schedule45 minuten
restaurant_menuAziatisch | Hoofdgerecht | Vegan | Vegetarisch

Ga voor een origineel en licht rijstgerecht. Ideaal als vegan hoofdschotel.

Toos Plant Based Food
Chef achter het recept

Food fotograaf en stylist Toos Vergote kookt toegankelijke vegan recepten.

Alle ingrediënten

4 personen +
  • worldmix met jasmijnrijst, mungbonen en rode quinoa 500 g
  • hummus * 540 g
  • Tom Kha 140 g
  • palmharten * 820 g
  • room 200 ml
  • spinazie 100 g
  • fruitdessert banaan-mango-passievrucht 100 g
  • limoen 1 stuk
  • granaatappel 50 g
  • olijfolie * 1 el
  • zwarte peper * 1 snuifje
  • zout 1 snuifje
* beschikbaar bij Oxfam-Wereldwinkels

Aan de slag

  1. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Mix de Thom Kha-pasta met de hummus en plantaardige room tot één geheel. Dit wordt onze puree.

  3. Meng het fruitdessert met limoensap tot een dressing en zet aan de kant.

  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de palmharten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Zodra de rijst klaar is, kan je de borden dresseren. Maak met de puree een halve maan op elk bord, vorm een hoopje rijst in een ring en leg de palmharten erbij.

  6. Werk af met jonge spinazie, dressing en granaatappelpitjes.

Oxfam-ingrediënten